Opleidingsbedrijven (5)
<<   Pagina 1 van 3    >>  

ArtEZ hogeschool

ArtEZ hogeschool voor de kunsten behoort tot de grote kunst-hogescholen in Nederland
ArtEZ verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans en theater. Het brede onderwijsaanbod biedt ruimte voor disciplineoverstijgende samenwerking.

De hogeschool heeft circa 3000 studenten en 850 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn geconcentreerd in Arnhem.

Getalenteerde studenten uit Nederland en daarbuiten halen bij ArtEZ het beste uit zichzelf. Oorspronkelijkheid, passie, een eigenzinnige houding en een flinke dosis doorzettingsvermogen zijn daarbij essentieel. Zij worden begeleid door docenten die hun sporen in de beroepspraktijk ruimschoots hebben verdiend. De kwaliteit van het onderwijs blijkt mede uit de erkenning door het werkveld, nationaal en internationaal.

Bijzondere gebouwen
De onderwijslocaties van ArtEZ kennen een aantal bijzondere gebouwen, met werkplaatsen voor audiovisuele producties, computer, fotografie, grafiek, hout, keramiek, kunststof, metaal, zeefdruk, dans-, muziek- en theaterstudio’s. Ook zijn er professionele expositieruimtes, theater- en concertzalen waarin studenten en docenten hun werk kunnen presenteren.

ArtEZ biedt veel mogelijkheden tot samenwerking tussen de diverse kunstdisciplines: modevormgevers die theaterkostuums ontwerpen, componisten die filmmuziek schrijven, muziekstudenten die samenwerken met choreografen, et cetera. Studeren bij ArtEZ betekent dat je verder kijkt dan de eigen kunstopleiding. Je laat je inspireren door wat er om je heen gebeurt aan onder meer beeldende kunst, muziek, dans, theater en film.

Onderzoek en theorievorming
ArtEZ hecht veel waarde aan het doen van onderzoek en theorievorming van de kunsten. We hebben vier lectoraten: Modevormgeving, Kunst, Cultuur & Economie, Theorie in de Kunsten en Kunsteducatie. Daarbij heeft ArtEZ een eigen uitgeverij. Met de boeken die ArtEZ Press publiceert, worden onderzoek en theorievorming binnen de verschillende disciplines van het kunstonderwijs bevorderd.

dAcapo-ArtEZ, het ‘studium generale’ van ArtEZ, organiseert het hele studiejaar programma’s rondom kunst, wetenschap en maatschappelijke ontwikkelingen. Ook verzorgt dAcapo-ArtEZ publicaties op het gebied van theorievorming.

Van Essengaarde 10
7511 PN Enschede

T: 053 4828130
E: communicatie@artez.nl
I: www.artez.nl


Blom Opleidingen

Opleidingen voor maatwerktrainingen en pakketcursussenMaatwerktraining of pakketcursus? Bij Blom Opleidingen kunt u kiezen uit een aanbod van specialistische opleidingen op het gebied van intern transport, veilig werken met hijsmiddelen, en logistiek.

Op één van onze locaties kunt u praktijk opleidingen volgen met bijvoorbeeld hef- en reachtrucks, maar we komen ook graag bij u op locatie.

BLOM OPLEIDINGEN bewijst zich als een gedegen opleidingsinstituut. Wij bieden u enerzijds kant-en-klare cursussen in de vorm van open opleidingen en anderzijds maatwerkcursussen in de vorm van company- en in-company cursussen. U kunt cursussen kiezen uit een veelzijdig aanbod op het gebied van intern transport, veilig werken met hijsmiddelen, veiligheid en logistiek.

Postbus 806
7550 AV Hengelo

T: 074-3764044
E: info@blomopleidingen.nl
I: www.blomopleidingen.nl


<<   Pagina 1 van 3    >>  
 
Heeft u interesse in een samenwerking. Stuur ons dan een mail of meld u hier aan.